top of page

Dekorationsmålning och restaurering

 

Förutom tapetsering och målning gör jag det mesta inom dekorationsmåleriet både i gamla och nya hus och  använder så långt som möjligt traditionella material och metoder. Jag blandar oftast mina färger själv och nyanserar på plats för att få så rätt nyans som möjligt och på det sättet också spara i materialåtgång.

  Ibland har kunden en idé som jag förverkligar och ibland behöver jag ge förslag på vad som kunde passa, och ibland får huset styra.

  Om det är frågan om ett  gammalt hus gäller det att gå varsamt fram. Tak, väggar och golv kan dölja en del skatter och man bör alltid vara varsam i början av ett renoveringsprojekt när det gäller gamla hus! Tyvärr har många av de gamla interiörerna gått förlorade i alltför hårda renoveringar när man vilt rivit ut ytmaterial utan att ha förstått vad som kan finnas under och inte hunnit lägga märke till detaljerna. Men än finns mycket också kvar och hittar man fragment kan jag göra ett helt nytt mönster inspirerat av dem. 

  Jag restaurerar och dekorerar gärna i helheter; T.ex. från att reparera eller ta ner söndrig spännpapp, undersöka färg och tapetlager till att lägga upp ny papp och måla eller tapetsera. På så sätt får jag en riktigare bild och djupare förståelse för hur det kan ha sett ut.

  Jag flaggar för att bevara så mycket av originalet som möjligt för följande generationer att glädjas över!

Låt dig inspireras och tag gärna kontakt eller be om offert!

Maria Meller

Konsultationer  Målning  Tapetsering  Handmålade bårder och väggfält  Golvdekorationer   Imitationstekniker, som ådring och marmorering   Schablonmålning   Stänkmålning   Tapetdokumentation   Restaureringsmålning   Spännpappring   Skyltmålning   Målning med limfärg och linoljefärg 

Målade rullgardiner mm.

bottom of page